IT-migratie VORM

IT-migratie VORM: een toekomstbestendige stap vooruit

In de dynamische wereld van vandaag is de integratie van technologie in onze werkomgevingen niet alleen een vooruitstrevende stap, maar een absolute noodzaak. Bij VORM, een leider in de projectontwikkeling en bouwsector, hebben we dit begrepen en omarmd. Ons recent voltooide project – de IT-migratie naar ons nieuwe hoofdkantoor, De Nieuwe Maaskant, gelegen in het hart van Rotterdam – is een krachtig getuigenis van onze toewijding aan innovatie, samenwerking, en veerkracht.

Dit project was niet zomaar een technische verhuizing; het was een transformatieve reis die plaatsvond te midden van een van de meest uitdagende periodes wereldwijd: de COVID-19 pandemie. Ondanks deze uitdagingen hebben we, in nauwe samenwerking met onze IT-partner W.T. Group en met de ondersteuning van Rittal’s geavanceerde oplossingen, niet alleen onze IT-infrastructuur succesvol naar een nieuw tijdperk geleid, maar ook een statement gemaakt over de cruciale rol van IT in de hedendaagse bouwsector.

De uitdaging: verhuizen naar De Nieuwe Maaskant

In de herfst van 2020 nam VORM hun nieuwe hoofdkantoor, De Nieuwe Maaskant, in gebruik, gelegen in de bruisende Rotterdamse Schiehaven. Met een visie gericht op innovatie en technologie, stond VORM voor de uitdaging om hun IT-infrastructuur te migreren naar dit nieuwe pand. Een bijzondere eis was dat de serverracks niet alleen functioneel, maar ook zichtbaar moesten zijn – een statement over het belang van IT in de hedendaagse bouwsector.

Onze aanpak: samenwerken, innoveren, overwinnen

De uitbraak van COVID-19 zorgde voor onvoorziene problemen, waaronder de noodzaak om werkplekken als remote werkplekken in te richten. Daarnaast waren er technische en logistieke problemen met de eerste keuze voor de serverruimte, waaronder onvoldoende stroomvoorziening en de uitdagingen die het monumentale karakter van het gebouw met zich meebracht.

De oplossing: technologie die verbindt

Onze keuze viel op de Rittal HCP-Edge-L, een state-of-the-art serverrack die niet alleen aan onze technische behoeften voldeed, maar ook esthetisch in het oog springt achter een glazen wand. Dit laat elke bezoeker van De Nieuwe Maaskant zien hoe essentieel IT is voor VORM. Ondanks de pandemie, logistieke en technische uitdagingen, en een strakke deadline, hebben we een vlekkeloze IT-migratie voltooid zonder downtime voor onze medewerkers.

 

Het resultaat: een succesvolle IT-migratie

Dankzij een geweldige samenwerking en flexibiliteit is de IT-migratie binnen het geplande tijdsbestek succesvol voltooid. Dit project illustreert onze toewijding aan vooruitgang en innovatie, waardoor we zelfs in onvoorziene omstandigheden uitblinken. Het benadrukt ook het belang van IT in onze sector en onze rol als een datagedreven organisatie.

 

Share:

Wij zetten ons 24/7 in door middel van onze IT customer support dienst, waar onze klanten altijd terecht kunnen bij ons met al hun vragen en uitdagingen. Ons doel is om bedrijven te ondersteunen met op maat gemaakte IT-oplossingen die naadloos integreren met jouw bedrijfsprocessen. We leveren niet alleen diensten; we bouwen ook relaties op en creëren oplossingen die zorgen voor aanzienlijke bedrijfsgroei.

Onze diensten

Contact

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.