Cloudmigratie zonder stress: dit is hoe wij te werk gaan

De overstap naar de cloud kan spannend zijn en brengt uitdagingen met zich mee. Deze zorgen vinden wij bij W.T. International volkomen normaal. Daarom delen we ons stappenplan om je te helpen bij een soepele en stressvrije cloudmigratie.

Onze werkwijze bestaat uit drie stappen: inventarisatie, migratie en optimalisatie. Het doel is om een vlotte overgang naar de cloud te regelen, waarbij we rekening houden met de operationele werkzaamheden. De stappen zijn niet chronologisch, soms van elkaar afhankelijk en door elkaar verweven.

Stap 1: inventarisatie

In deze stap brengen we de huidige IT-omgeving van de klant in kaart, inclusief de hardware, software, data en gebruikers. We analyseren ook de mogelijkheden en voordelen van Microsoft 365 voor de organisatie van de klant en maken een plan voor de migratie. Dit plan omvat alles wat nodig is om een naadloze overgang te garanderen, van data-overdracht tot gebruikersacceptatie.

Stap 2: migratie

We voeren de daadwerkelijke overzetting van de IT-omgeving naar de cloud uit, met minimale onderbreking. Dit houdt in dat we ervoor zorgen dat alle gegevens en applicaties veilig worden overgebracht en dat de gebruikers toegang hebben tot de nieuwe omgeving. Onze focus ligt op het behouden van continuïteit en het minimaliseren van downtime, zodat je bedrijfsvoering niet wordt verstoord.

Stap 3: optimalisatie

Na de migratie helpen we je om het maximale uit je cloudoplossingen te halen. We finetunen de instellingen en functionaliteiten door best-practices te implementeren. Via training leren gebruikers om efficiënt met de cloudoplossingen samen te werken en de volledige functionaliteit te benutten. Dit verhoogt niet alleen de productiviteit maar ook de tevredenheid van je team.

Het succesvol migreren naar de cloud is slechts het begin. Bij W.T. International gaan we verder dan alleen de technische overdracht. We streven ernaar om je te helpen de cloudoplossingen volledig te benutten. Dit betekent dat we continu optimaliseren en verbeteren, zodat jouw organisatie kan profiteren van de nieuwste technologieën en best practices.

Microsoft 365: de basis voor succesvolle cloudmigratie

Er zijn verschillende smaken van Microsoft 365 beschikbaar, wat een goede keuze lastig maakt. Microsoft 365 Business Premium is het meest complete abonnement in de M365-reeks, met een uitstekende prijs/functionaliteit verhouding. Dit abonnement biedt niet alleen de benodigde apps en services, maar ook belangrijke security-oplossingen en endpoint management. Hierdoor zijn geen aparte producten nodig voor zaken als harde schijf versleuteling en conditionele toegang.

Dataherstel en back-up

Een veelgestelde vraag is wat er gebeurt als er per ongeluk een bestand, e-mail of ander item wordt verwijderd in Microsoft 365. Is het dan voorgoed verdwenen? Nee, Microsoft 365 heeft verschillende functies ingebouwd om te helpen data te herstellen als er iets gewist is, zoals de prullenbak en versiegeschiedenis.

Ondanks dat Microsoft verantwoordelijk is voor het beheer en de infrastructuur van de cloud, blijft de klant verantwoordelijk voor haar gegevens. Dit betekent dat je zelf moet zorgen voor een back-up plan in geval van dataverlies door bijvoorbeeld per ongeluk verwijderen, ransomware, corruptie of een ander incident.

Met KeepIT Cloud Backup worden eenvoudig en automatisch kopieën van de data opgeslagen in de eigen datacenters van KeepIT. Dit voorkomt dat belangrijke informatie verloren gaat, zelfs van gebruikers die al uit dienst zijn en geen M365 licentie meer hebben. Zo waarborg je de bedrijfscontinuïteit.

Conclusie

Bij W.T. International zorgen we voor een gestroomlijnde en veilige overgang naar de cloud, aangepast aan jouw specifieke bedrijfsbehoeften. Onze drie stappen – inventarisatie, migratie en optimalisatie – garanderen een stressvrije migratie en maximale benutting van cloudoplossingen. Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe we jouw cloudmigratie kunnen ondersteunen en vereenvoudigen.

Wil je meer weten over onze cloudmigratiediensten? Neem contact met ons op en ontdek hoe we jouw organisatie kunnen helpen met een soepele en stressvrije overgang naar de cloud.